Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2013

Στο αρχείο η υπόθεση 2 δικαστικών που χτύπησαν το 7χρονο παιδί τους

 Θεσσαλονίκη και ως δράστες φέρονται οι γονείς του που είναιδικαστικοί λειτουργοί.Η υπόθεση έφτασε μέχρι τη Βουλή, καθώς η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Γιαννακάκη είχε απευθύνει ερώτηση στον υπουργό Δικαιοσύνης, επικαλούμενη πολλαπλά δημοσιεύματα -με τα οποία ενημερώθηκε η εισαγγελέας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης- ότι υπάρχει τεκμηριωμένη από την αστυνομία καταγγελία κακοποίησης του επτάχρονου παιδιού και δύο χρόνια νωρίτερα.
Το Μάιο του 2012, ένα επτάχρονο αγόρι βρέθηκε χτυπημένο στη
Η βουλευτής ζητούσε να ενημερωθεί ποια ήταν η τελική απόφαση για την επιμέλεια του παιδιού-θύματος κακοποίησης, αν σχηματίστηκε δικογραφία από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης και αν έχει προσδιοριστεί ημερομηνία δίκης. Η βουλευτής ζητούσε επίσης να ενημερωθεί αν αποφασίστηκαν πειθαρχικά μέτρα σε βάρος των δύο δικαστικών λειτουργών. 
Στην έγγραφη απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου αναφέρονται τα εξής: «Σύμφωνα με έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τον Μάιο του 2012 ενημερώθηκε η Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, ότι ένα ανήλικο αγόρι ηλικίας 7 ετών βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη χτυπημένο από τους γονείς του, οι οποίοι ήταν δικαστικοί λειτουργοί.
Αμέσως η Εισαγγελέας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης παρήγγειλε ιατροδικαστική εξέταση, ιατρική και ψυχολογική εκτίμηση του ανηλίκου, από τα αρμόδια όργανα (Ιατροδικαστική Υπηρεσία, Δημόσιο Νοσοκομείο)». Όπως γίνεται επίσης γνωστό με το έγγραφο, «από την έρευνα αυτή διαπιστώθηκε ότι η σωματική βλάβη που υπέστη το ανήλικο ήταν ελαφρά και συνάμα η ψυχολόγος γνωμάτευσε ότι το παιδί βρισκόταν σε καλή κατάσταση, με καλή ικανότητα επικοινωνίας και ήθελε να επιστρέψει σπίτι του. Για τους παραπάνω λόγους κρίθηκε ότι δεν συνέτρεχε λόγος αφαίρεσης της επιμέλειας από τους γονείς του ανηλίκου και το ανήλικο επέστρεψε στην οικία του».
Επίσης γίνεται γνωστό ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία εκκρεμεί στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης και ότι ως προς τον πειθαρχικό έλεγχο, το πόρισμα του αρμοδίου Επιθεωρητή τέθηκε στο Αρχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου