Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Η Συνεπιμέλεια στον κόσμο

http://sygapapatras.blogspot.gr/2014/02/blog-post_16.html
Η κοινή φροντίδα των παιδιών και από τους δύο γονείς είναι η μόνη επιλογή όταν βάλουμε προτεραιότητα μας το συμφέρον του παιδιού. Ανεξάρτητα από την οικογενειακή κατάσταση θα πρέπει είτε πριν το διαζύγιο είτε μετά τα παιδιά να προστατευτούν από διαμάχες , καυγάδες κλπ.
Επομένως και οι δύο γονείς έχουν υποχρέωση να φροντίζουν από κοινού το παιδί τους είτε στο ίδιο είτε σε διαφορετικό σπίτι. Έτσι ένα παιδί όταν προέρχεται από το προστατευτικό περιβάλλον της οικογένειας είτε είναι παιδί χωρισμένων γονιών θα απολαμβάνει τη φροντίδα δύο γονέων με ισότιμο και ισορροπημένο τρόπο, ώστε να αναπτυχθεί συναισθηματικά και ψυχικά χωρίς να αισθανθεί την απώλεια του ενός γονέα. 


Τα κείμενά μας:
http://sygapadramas.blogspot.gr/2012/01/blog-post_18.html


Η εξίσου κοινή επιμέλεια στην Γαλλία

Ο νόμος επιτρέπει στον δικαστή να καθορίσει που θα μένει το παιδί. Οι γονείς καλούνται ν' αποφασίσουν και εάν δεν το καταφέρουν τότε το παιδί θα μένει εξίσου και στα δύο σπίτια των γονιών του.



Η αποκλειστική επιμέλεια της μητέρας φθάνει σήμερα στην υποχρεωτική κοινή επιμέλεια και έως την εξίσου κοινή επιμέλεια με διαμεσολάβηση και συμφωνία των γονέων.


Η κοινή επιμέλεια στην Ιταλία

Η Ιταλία πέρασε στην κοινή επιμέλεια το 2006. Με τον νόμο 54 της 8/2/2006 περί ρύθμισης της διάστασης των γονέων και της κοινής επιμέλειας των παιδιών, έγινε υποχρεωτική η κοινή γονική μέριμνα και επιμέλεια. 




Η εξίσου κοινή επιμέλεια (shared custody) στις πολιτείες των ΗΠΑ

Το σχετικό άρθρο στην www.wikipedia.com είναι μια συνοπτική εισαγωγή στο τι ισχύει στις χώρεις της Βορείου Αμερικής όπου η κοινή επιμέλεια και η εξίσου κοινή επιμέλεια σε μερικές πολιτείες είναι υποχρεωτικές από πολλά χρόνια. http://sygapalarissa.blogspot.gr/2014/02/blog-post_16.html

Κοινή επιμέλεια και εξίσου κοινή επιμέλεια στην Ρουμανία

Η κοντινή μας χώρα προχώρησε προς την κοινή και την εξίσου κοινή επιμέλεια. Η πορεία προς τα εμπρός ξεκινάει από την εποχή του κομουνισμού http://goneis-paidi.blogspot.gr/2014/02/blog-post_16.html


Καναδάς: Πρώτη χώρα στα προβλήματα από το 1970
Εχουν καταλήξει οτι το πρόβλημα είναι η υπερβολική ισότητα των φύλων.
http://internationalienation.blogspot.gr/2014/02/books-of-gilbert-claes-livres.html

Η εξίσου κοινή επιμέλεια στην Σουηδία

Η εξίσου κοινή επιμέλεια είναι ο κανόνας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν διάφορες διατάξεις που ενισχύουν την συνεργασία των γονέων.http://sygapa-pateras.blogspot.gr/2014/02/blog-post_16.html

Η εξίσου κοινή επιμέλεια στην Δανία

Η Δανία έχει μεγάλη εμπειρία στην εξίσου κοινή επιμέλεια αφού αυτή, ήδη από τη δεκαετία 1980, ήταν μια από τις επιλογές. http://goneikisothta.blogspot.gr/2014/02/blog-post_16.html

Εξίσου κοινή επιμέλεια στην Ιταλία : Afido condiviso

Σχέδιο νόμου που μόλις κατατέθηκε στην Ιταλική Γερουσία προτείνει ως υποχρεωτική την εξίσου κοινή επιμέλεια στην Ιταλία. Εάν ψηφιστεί η πρόταση , η Ιταλία θα είναι η πέμπτη ευρωπαϊκή χώρα που θα ακολουθεί το σύστημα της υποχρεωτικής εξίσου κοινής επιμέλειας.
http://goneas.blogspot.gr/2014/02/blog-post_16.html







ΕΛΛΑΔΑ : Η μοναχική εμμονή στην αποκλειστική επιμέλεια

Η παράλογη εμμονή στην αποκλειστική επιμέλεια δεν είναι το έργο του νομοθέτη ή κάποιου υπουργού. Είναι το αποτέλεσμα προκαταλήψεων, έλλειψης ενημέρωσης και συντεχνιακών συμφερόντων μικρής ομάδας επαγγελματιών συνδικαλιστών. http://olganos.blogspot.gr/2014/02/blog-post_16.html 

Οι στόχοι της εξίσου κοινής επιμέλειας (shared parenting)

Τι επιδιώκεται με την εισαγωγή της εξίσου κοινής επιμέλειας
http://patrotis.blogspot.gr/2014/02/blog-post_16.html


www.sos-sygapa.eu


Για όσους αντιγράφουν και δεν κατάλαβαν τι είναι Γονική Μέριμνα και Συνεπιμέλεια και Εναλλασσόμενη Κατοικία:
http://europeansocialmovement.blogspot.gr/2014/02/blog-post_14.html
Στην Ελλάδα, υπάρχει ο όρος 'Γονική Μέριμνα' που κατά τη γνώμη μας θα πρέπει να καταργηθεί όπως σε όλες τις χώρες του κόσμου και να αναδειχθεί ο όρος 'κατοικία'.
Η εξίσου κοινή επιμέλεια (shared joint custody) oρίζεται ως η συνεπής και συγκεκριμένη υλοποίηση του κανόνα ότι το παιδί έχει οικογενειακή ζωή και με τους δύο βιολογικούς του γονείς, ανεξάρτητα αν ζουν μαζί, αν είναι χωρισμένοι ή διαζευγμένοι. Διαβάστε:
Για όσους θέλουν να υποτιμήσουν το έργο του Ιδρυτή Νίκου Σπιτάλα, να υπενθυμίσουμε οτι στην Ελλάδα, όλοι οι πρωτοπόροι προδόθηκαν και τιμήθηκαν μετά θάνατον. Ευτυχώς που εγκυκλοπαίδειες του εξωτερικού τιμούν τη συμβολή του διότι ήταν ο πρώτος που εμπνεύστηκε, δημιούργησε από το μηδέν και εργάστηκε σκληρά για τη διάδοση της ιδέας της ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου