Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Ο πατέρας που συγκίνησε το Facebook

Η έκκληση ενός πατέρα να παρακολουθήσει στο Facebook βίντεο από την προσωπική σελίδα του γιου του, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε ηλικία 22 ετών το 2012, φαίνεται πως αλλάζει το πως βλέπουν οι δημιουργοί του κοινωνικού δικτύου τη διαχείριση…

της απώλειας ενός αγαπημένου προσώπου.
Πριν λίγες ημέρες, το Facebook παρείχε στους χρήστες τη δυνατότητα να δουν σε βίντεο τις στιγμές τους στο κοινωνικό δίκτυο. Ο Τζον Μπερλίν δημοσίευσε στο Youtube ένα βίντεο, στο οποίο ζητούσε από το Facebook να δημοσιεύσει το βίντεο με τις στιγμές του γιου του.
Η έκκληση του πατέρα υποστηρίχθηκε ιδιαίτερα από τους χρήστες του διαδικτύου. Ο ίδιος ο Μπερλίν δεν μπορούσε να δημοσιεύσει μόνος του το βίντεο του γιου του, αφού δεν είχε πρόσβαση στο προφίλ του.
Μετά από τις έντονες «πιέσεις» που δέχθηκε, το Facebook αποφάσισε να δημιουργήσει ένα βίντεο εκ μέρους του πατέρα, λαμβάνοντας υπόψιν όσα είχε δημοσιεύσει στον προσωπικό του λογαριασμό ο 22χρονος Τζέσε.
«Πέτυχε! Επικοινώνησα με το Facebook μέσω τηλεφώνου και μου είπαν ότι θα δημιουργήσουν ένα βίντεο μόνο για εμάς» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό ο Τζον Μπερλίν.
«Μου είπαν επίσης ότι θα κοιτάξουν και πάλι το πως μπορούν να βοηθήσουν περισσότερο τις οικογένειες που έχουν χάσει αγαπημένα τους πρόσωπα», πρόσθεσε.
Μετά το περιστατικό, το Facebook ανακοίνωσε ότι θα προσπαθήσει να βρει νέους τρόπους να διαχειρίζεται τον θάνατο στο κοινωνικό δίκτυο. «Αυτή η εμπειρία μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μπορούμε να βοηθήσουμε περισσότερο τους ανθρώπους να τιμήσουν τους ανθρώπους που έχουν χάσει», ανέφερε εκπρόσωπος του Facebook.  www.sos-sygapa.eu 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου